Опубликовано 26-02-2018, 14:32

Petrenco califică declarațiile lui Dodon despre homofobie, drept inacceptabilePetrenco califică declarațiile lui Dodon despre homofobie, drept inacceptabile


Declarațiile așa-numitului Președinte Dodon, împotriva toleranței și egalității de gen, sunt inacceptabile și scandaloase. Este o lipsă de respect față de Constituție și încălcarea jurământului depus de Dodon în fața poporului. Opinia a fost exprimată de ex-deputatul, liderul patidului ”Casa noastră-Moldova”, Grigore Petrenco.

”Când preşedintele Dodon scrie că e împotriva liberalismului, pe mine ca cetăţean, nu mă deranjează cu adevărat. Nu este o noutate pentru nimeni că Dodon, nici pe departe nu este un liberal. Şi nu are nimic în comun cu ideile şi valorile de stânga.

Însă atunci când Președintele declară deschis că este împotriva toleranței și egalității de gen – este foarte grav, inacceptabil și scandalos. Este o lipsă de respect față de Constituție, pe care s-a obligat să o respecte. Este o încălcare a jurământului depus în fața țării în timpul inaugurării.

Să te pronunți împotriva toleranței, numind aceasta ”învățături false”, care ne sunt impuse, în condițiile Moldovei, înseamnă să provoci societatea civilă în țara noastră polietnică, multiculturală și multireligioasă. Asta pentru că să fii împotriva toleranței, înseamnă să nu-i acceppți pe toți cei care se deosebesc cu ceva de tine.

Atunci când în țară, nivelul toleranței este la limita de jos, când diverse părți ale societății nu se înțeleg și nu se acceptă reciproc doar pentru că cineva este transnistrean, musulman, vorbitor de limbă rusă, unionist, LGBT, pensionar, invalid, migrant, femeie, român sau evreu, să te pronunți împotriva toleranței – înseamnă să provoci discordie și agresiune. Este o adevărată crimă. Și Dodon o comite cu bună știință.

Să te pronunți împotriva egalității de gen, fiind în funcția de Președinte a țării-membră a Consiliului Europei, este o adevărată insensibilitate și ignoranță. Este o umilire a demnității omenești!

În condițiile Moldovei, să te pronunți împotriva egalității de gen, în practică, înseamnă să te pronunți în susținerea violenței în familie, discriminării fameilor în toate domeniile, etc..

Dodon poate fi de trei ori credincios și să se roage cekistului Gundeaev, sau patronului său Plahotniuc, sau idolului său Putin. Însă după astfel de declrații și încălcarea jurământului prezidențial, el nu are dreptul să se afle în funcția de Președinte!, Impichement!”, a scris politicianul pe rețelele de socializare.

Sursa: MOLDNEWS


© 2015 E-mail: pcnm.press@gmail.com
Телефон (0)22 99 92 67
Адрес: Кишинёв, ул. Дечебал, 76, оф.1106
Chişinău, str.Decebal, 76, of.1106