Опубликовано 25-04-2018, 14:58

Programul electoral al candidatului Partidului ”Casa noastră-Moldova”, Alexandr Roșco, la funcția de primar general al municipiului ChișinăuProgramul electoral al candidatului Partidului ”Casa noastră-Moldova”, Alexandr Roșco, la funcția de primar general al municipiului Chișinău


”Casa noastră-Moldova” – este o formațiune politică de stânga, care pledează fără compromisuri, împotriva regimului criminal al oligarhului Plahotniuc!
Scopurile noastre principale: realizarea unui model social, în care vor fi create condițiile pentru o viață demnă și autorealizarea fiecărui membru al societățiii, în care drepturile și libertățile cetățenilor vor fi mai presus de toate.
Noi pledăm împotriva tuturor formelor de exploatare, împotriva dictatului marelui capital și înrobirii muncii umane, transformării omului într-un cătățean fără drepturi, dependent de birocrație și capital. Noi pledăm pentru cel mai înalt nivel de responsabilitate socială a instituțiilor de stat și implicarea largă a sectorului neguvernamental în procesul decizional.
Noi pledăm pentru păstrarea mediului ambiant, pentru trecrea la utilizarea, în special, a surselor de energie regenerabile, dar și promovarea implimentării tehnologiilor moderne inavaționale în toate domeniile vieții.


În baza acestor valori, am pregătit principalele teze ale programului electoral al candidatului Alexandr Roșco la funcția de primar general al capitalei:

- Un Chișinău social

1. Nu vom admite închiderea instituțiilor de învățământ și medicale în capitală, dar și privatizarea activelor acestor instituții;
2. Vom obliga companiile de construcții să transmită 10% din fondul locativ nou în proprietatea municipalității pentru locuințe sociale;
3. Transport public gratuit în Capitală;
4. Introducerea unei noi taxe pentru imobilile și bunuri de lux;
5. Implimentarea sistemului indemnizațiilor lunare din bugetul municipal pentru persoanele cu handicap și pensionarii care trăiesc sub limita sărăciei.

- Un Chișinău verde

1. Stoparea defrișării parcurilor pentru construcții;
2. Renunțarea treptată la microbuzele de rută și trecerea la transportul public electric;
3. Implimentarea unei taxe ecologice suplimentare pentru întreprinderile, care poluează mediul;
4. Obligativitatea separării deșeurilor pentru toți rezidenții și agenții economici ai capitalei;
5. Asigurarea unei reparații capitale a stațiilor de epurare din oraș;
6. Limitarea accesului camioanelor de mare tonaj prin oraș, dar și a transportului în centrul istoric al Chișinăului;
7. Amenajarea unui Parc de cultură și odină pe locul fostului Stadion Republican;
8. Încetarea practicii de ucidere a animalelor fără stăpân, alocarea surselor financiare suplimentare destinate pentru sterilizarea animalelor și întreținerea centrelor de plasament pentru animalele fără stăpân.


- Un Chișinău liber

1. Crearea unui sistem de control civil la toate etapele de adoptare a deciziilor de către autoritățile municipale.
2. Implementarea documentației electronice, asigurarea transparenței și accesului cetățenilor la orice decizie, document, proiect de hotărîre în regim on-line;
3. Diminuarea aparatului birocratic al Primăriei cu 50% timp de un an;
4. Monitorizarea permanentă de către municipalitate a respectării drepturilor și libertăților cetățenilor în instituțiile medicale, de învățământ, la întreprinderi, în penitenciare;
5. Folosirea gratuită a proprietății municipale pentru evenimentele educaționale și culturale, cercurile pentru copiii și alte initiative civile de interes public.

- Un Chișinău modern

1. Adoptarea Planului de dezvoltare a Chișinăului cu implicarea specialiștilor străini în domeniul dezvoltării urbane;
2. Diminuarea teritoriului municipiului, lăsând în componența sa, exclusiv localitățile urbane;
3. Demolarea construcțiilor ilegale și somovolnice va fi efectuată din bugetul municipal;
4. Păstrarea centrului istoric, încurajarea la nivel local, a investitorilor pentru restabilirea lui;
5. Crearea spațiilor publice orășenești pentru autorealizarea cetățenilor, recreerea lor și practicarea educației fizice;
6. Wi-fi gratuit pe întreg teritoriul Chișinăului.Noi suntem convinși că, eliberarea țării de bandiții de la guvernare poate și trebuie să înceapă cu municipiul Chișinău. Gruparea criminală organizată a lui Plahotniuc, care a uzurpat puterea în țară și în capitală, trebuie să fie dezrădăcinată, adusă în instanța de judecată și pedepsită pentru crimele admise!
De aceea, simbolul electoral al nostru este: ПЛХ-ПНХ!
NU bandiților la guvernare! JOS regimul oligarhic al grupării criminale organizate a lui Plahotniuc!
ПЛХ-ПНХ!


© 2017 E-mail: pcnm.press@gmail.com
Телефон (0)22 99 92 67
Адрес: Кишинёв, ул. Дечебал, 76, оф.1106
Chişinău, str.Decebal, 76, of.1106